неделя, 3 декември 2017 г.

Овчарски пай














   Все по-рядко ми остава време за любимото ми хоби. Понякога дори не ми се готви, но днес направих с удволствие този Овчарски пай, малко различен от класическата рецепта. Успях да го щракна докато децата припкаха гладни около тавата и реших, че снимката е достойна за блога. Замислила съм още неща този месец.
   Ето какво ви трябва:



  • 500 гр кайма смес 
  • 1 средна глава лук
  • 1 средна глава целина
  • 1 голям пащърнак
  • 1 голям морков
  • 50 мл червено вино
  • сол и черен пипер
  • сух розмарин
  • суха мащерка
  • кимион
  • телешки бульон
  • 150-200 гр грах
  • 3-4 средни картофа
  • 1 батат
  • бучка масло
  • 50-100 мл прясно мляко
  • 100 гр настъргана моцарела

  1. Започнете като сложите картофите в подсолена вода на котлона и варете до готовност.
  2. През това време задушете лука и целината и добавете каймата. Налейте виното и когато се изпари долейте бульон колкото да покрие, подправете със сол и черен пипер  и задушете под капак.
  3. След това добавете нарязаните морков и пащърнак. Гответе до готовност и до омекване на каймата. Към края добавете сухите подправки и граха.
  4. Направете гладко пюре от сварените картофи и добавете топло мляко и бучка масло. Накрая и настърганата моцарела, бъркайте добре докато се разтопи.
  5. Изсипете каймата със зеленчуците в квадратна тавичка и разстелете пюрето отгоре. Направете завъртулки с вилица и печете в предварително загрята на 200 гр фурна докато картофите хванат коричка. 
  6. Сервирайте със ситно нарязан магданоз и червено вино.





Няма коментари:

Публикуване на коментар