сряда, 2 август 2017 г.

Топла салата със спанак, гъби и бекон












    Тази любима наша салата се нарича топла, защото има добавки, които се приготвят на котлона - гъби, бекон и кротони. С нея и Хрупкавото пиле участвах в мартенския брой на кулинарното списание SoIntoFood. Следя го с интерес, ако не сте, непременно го разгледайте :). С такъв тип салати, аз често вечерям. Цезар също много обичам. Засищат без да са много калорични, въпреки че има ли ядки врецептата, аз винаги прекалявам. Та така...ето рецептата:



4 с.л. зехтин
6 ивици пушен бекон, нарязан на правоъгълници
2 филийки хляб, нарязани на кубчета
200 гр гъби, нарязани на полумесеци
1 авокадо, почистено и нарязано на полумесеци
100 гр бейби спанак
100 гр рукола
50 гр кедрови ядки, леко запечени

за дресинга:

1 малка скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. едрозърнеста горчица
1 ч.л. червен винен оцет
3 с.л. зехтин

Смесете продуктите за дресинга заедно с 1 с.л. вода, подправете със сол и пипер.
Загрейте зехтина в голям тиган, запечете бекона, докато стане хрупкав. Отделете върху хартия за печене. В отделената мазнина запържете кубчетата хляб и ги сложете после при бекона. Сега запържете гъбите. Прехвърлете ги в купа за салата, заедно с бекона и кротоните. Добавете авокадото. Точно преди да сервирате добавете спанака, руколата и кедровите ядки. Полейте с дресинга и объркайте добре.
   Сервирайте самостоятелно или с ястие по ваш вкус. Не забравяйте изстуденото вино :)!









Бон апети!


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар