понеделник, 31 юли 2017 г.

Гратен със сьомга













  Здравейте със следващата рецепта :)!
  Днес ви предлагам Гратен със сьомга с една лека носталгия по морето и очакване за следващото. Сервирайте с изстудено бяло вино Совиньон блан или Розе. Нямам представа дали е подходящо, но на мен ми беше добре със Сира. Ако някой разбира, да ме поправи :). Разбира се и със Зелена салата по избор.




  • 2 глави лук
  • 1 кг картофи
  • 150 г пушена сьомга (4 филета)
  • 200 г настъргана моцарела
  • 500 мл течна сметана
  • черен пипер


  1.  Загрейте фурната на 210 градуса.
  2. Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки с помощта на Мандо ренде или кухненски робот. Сложете ги в тенджера с подсолена вода и след като заври, ги оставете 12 мин. Оставете картофите да престоят 5 мин преди да отцедите течността.
  3. В купа сложете ситно нарязаният лук, сьомгата, нарязана на ивици, сметаната, моцарелата и малко черен пипер.
  4. Намазнете квадратна тавичка и подредете като ветрило три пласта картофи, върху така направеният блат сложете част от сместа с риба и сметана. Отгоре подредете пак три пласта картофи и отново част от сместа. Завършете с пласт картофи, намажете със зехтин или олио с помощта на четка. 
  5. Печете в предварително загрята фурна около 30 мин. 




 






 




   Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар