сряда, 4 януари 2017 г.

Гъбена супа с крема сирене












   Подкарала съм книгата "52 срещу 52". Винаги като завали сняг и ми се иска да се сгрея с гъбена супа или Френска лучена супа. Тази рецепта е на Шишков и си заслужава да опитате. Позволих си своеволието да сложа вътре настърган пармезан, както и ленти при поднасянето. Не можах да го пропусна просто.


500 г печурки
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 стръка мащерка
сол, черен пипер
800 мл прясно мляко
250 мл течна сметана
200 г крема сирене Филаделфия
пармезан по желание

   Измиваме и почистваме от пънчетата гъбите. Нарязваме на полумесеци и задушаваме в дъблока тенджера със зехтин. Добавяме ситно нарязаните лук и чесън. Когато омекнат добавяме сметаната и млякото. След като кипне добавяме листенцата мащерка и подправяме. Оставяме да къкри около 10 минути и прибавяме крема сиренето. Разбъркваме докато се разтопи.
   Поднасяме с магданоз, пармезан и препечен хляб.

   Да ви е вкусно и топло!








Няма коментари:

Публикуване на коментар