вторник, 18 октомври 2016 г.

Крем супа от тиква и кестени с бекон

















   Есента - списък с книги, списък с рецепти, подготовка за Коледа. Даа, започна се.
Ето една от любимите есенни супички, която обещах още миналата година:

1/2 малка тиква цигулка
10-15 сварени кестена
сол, микс пипери
1 био зеленчуков бульон
20 гр масло
заквасена сметана
бекон


   Винаги я правя на вкус и на око. Първо пека тиквата на 220 градуса с малко вода. Сварявам и кестените. Разтварям бульона в гореща вода. В купа слагам сварената тиква, кестените и сол и пасирам. Добавям бульон до желаната гъстота.
   Нарязвам бекона на лентички и запичам в сух тиган до златисто.
   Сервирам със заквасена сметана, лентичките бекон и пипер. Лесно и много вкусно :)! Можете да включите децата.




















   Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар