неделя, 20 декември 2015 г.

Сьомга на шеф Манчев
















   Първата рецепта, която избрах от книгата "52 срещу 52" беше "Сицилианско руло с кайма", но нямаше кой да ме чака да си правя аз снимки. Тази риба приготвих за Никулден, тъй като сьомгата ни е любима и става много бързо. От трите кадъра, които издебнах да направя, избрах един, за да ви представя тази невероятно вкусна сьомга.

 Продукти:

  • 400 г филе от сьомга
  • 1 картоф
  • 2-3 стръка босилек
  • 60 г краве масло
  • 200 г спанак
  • 1 връзка пресен лук
  • 30 г мариновани сушени домати
  • 1 сварен морков
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 г печурки
  • 30 мл захтин
  • сол и черен пипер
 Обелваме картофа и го нарязваме на много тънки шайбички - почти колкото лист хартия.

 Отстраняваме кожата от рибата. Осоляваме филетата и върху тях подреждаме листа от босилек и картофените шайбички, като леко ги притискаме.

 В тиган загряваме половината масло и в него задушаваме ситно нарязания лук, гъбите и сушените домати. След като омекнат, прибавяме спанака и моркова и задушаваме

 В отделен тиган загряваме зехтина и слагаме филетата сьомга да се пържат първо от страната покрита с картоф. След 2-3 минути ги обръщаме от другата страна, добавяме останалото масло и ги поливаме обилно с него, щом се разтопи. Готвим така още няколко минути.

 Сервираме готовото филе върху канапе от задушения спанак и укрсяваме с листа от пресен босилек. Поднасяме си бяло вино или пино ноар.

Да ви е сладко! На нас ни беше :)!


Няма коментари:

Публикуване на коментар