понеделник, 5 януари 2015 г.

Баница
















   Вкъщи обичаме баницата да е с по-малко плънка и по-хрупкава. Аз лично обичам най-много домашната с точени кори, но още не съм се научила да я правя сама.
   Обикновено тази я прави Гоги, защото е много лесна и бърза. Той се чувства много горд след това. Разбира се, бързо се връща при колите и камионите. Нямам притеснения, че помага в кухнята. На тази възраст за него е важно да правим неща заедно или той да ги прави сам и да бъде похвален след това. Освен това повечето от най-добрите готвачи са мъже :). Стана ми приятно когато Гоги си избра за подарък "Веселото барбекю".
   А сега към рецептата:


  • 9 бр фини точени кори
  • 150-200 г сирене
  • 150 г пълномаслено кисело мляко
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л. сода
  • една бучка масло и няколко с.л. олио
  • 50-70 мл прясно мляко

  В средно голяма купа изсипите киселото мляко и содата. След това добавете леко разбитите яйца и натрошеното сирене.
  Разтопява се мазнината в малък съд. Намажете с четка малка кръгла тавичка. Вземете една кора и я сложете в тавичката като я нагъвате леко с пръсти, така че да има лек борд. Намажете я с четка с колкото се може по-малко мазнина. Направете това с още три кори. След това сложете половината плънка. След две кори сложете другата част от плънката и покрийте с три кори. Всяка кора се маже с мазнина.
  Разрежете баницата леко на четири части и намажете с четката по разрезите. Полейте баницата с прясното мляко и печете на 190 градуса без предварително загряване.
  Сервирайте с кисело мляко.








Няма коментари:

Публикуване на коментар