неделя, 16 ноември 2014 г.

Шоколадови къпкейкчета с чийзи глазура
















    Днес се сетих, докато бърках тестото, че септември трябваше да е месецът на тортите, но си остана само с една. Правих Френска селска торта, която не можах да покажа, а другите рожденни дни останаха без торта. Толкова дълго боледувахме с Гоги, че дойде октомври, а аз се прибирах късно, работех и събота и неделя и в един момент се сетихме, че така и не отпразнувахме 4-ия му рожден ден с деца. А бяхме избрали торта с мотор. Скоро бяхме на детски рожден ден и той разказваше на децата, че вече е на 4 и, че е имал най-страхотната торта с мотор за рождения си ден. Никога повече няма да работя по 20 часа, и събота и неделя!
    Тестото за тези мъфини е на Австрийски кекс с шоколадова глазура. Рецепта, която имам от моята любима Нора. Когато бях бременна си го правех в двойна доза, за да стане двойно по-голям и с двойно повече глазура. Рецептата е чудесна и за шоколадови блатове за торта.

П.п. Смених снимките днес на 03.02.2015 г.,защото не харесвах предишните. Тези са любовни :).

  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. пресято брашно с набухвател
  • 1 ч.ч. детско какао
  • 1 ч.ч. смлени орехи
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.ч. олио
  • ванилия
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.ч. течна био сметана
за глазурата:
  • 250 г крема сирене
  • 5 с.л. заквасена сметана
  • 100 г пудра захар
  • 50 меко масло
  • 2 ч.л. пресен сок от лимон
  • сладкарска боичка 

    
     Разбиваме яйцата, захарта и олиото на ниска степен. Отделно смесваме брашното, какаото и орехите. Добавяме сухата смес към яйчната.
     Разбиваме течната сметана. Не трябва да става прекалено твърда. Да остане пухкава. Добавяме и нея към сместа и объркваме внимателно с шпатула.
     Разпределяме в чашки за мъфини - 2/3 от чашката, поставяме във форма и печем на 180 градуса до готовност.
    За глазурата разбийте продуктите с миксер и украсете както ви харесва.

Voila....







     




Бъдете влюбени :)!