сряда, 3 септември 2014 г.

Трюфел чийзкейк














 

   Септември ще е месецът на тортите в моя блог. Много рожденници си имаме! Това е тортата за моят съпруг, който става на 32. Да е жив и здрав! Пожелавам му да сме все така....!
   Рецептата за този чийз е от GoodFood, аз промених леко името. Много бързо, без печене, не изисква кой знае какви умения и бързо ще ви влезе под кожата, в сетивата и ума! Както бързо се появява обаче, така бързо изчезва.........Моля....:



  • 300 г пълнозърнести бисквити 
  • 140 г разтопено масло
  • 500 г крема сирене
  • 300 мл сладкарска сметана
  • 150 г захар
  • 1 ванилия
  • 15 бонбона Фереро Роше или други - 5 за чийзкрема и 10 за украса
  • 200 г течен шоколад Нутела с лешници
  • натрошени ядки за украса

  1. Направете бисквитите на трохи в кухненски робот. Правете го на пулсации, за да не станат прекалено ситни. Овлажнете добре с маслото.
  2. Аз използвам форма за торта с подвижно дъно. На дъното слагам картон за торта като го изрязвам внимателно и намазвам с масло, както и страните и залепвам хартия за печене, която да покрие до ръба. 
  3. Разпределете трохите равномерно и притискайте със супена лъжица или с ръце, така че да се получи равномерен блат. Накрая леко издърпвам встрани и оформям висок борд. Печете на 200 градуса за кратко, докато започне да мирише приятно и леко потъмнее. Извадете от фурната и оставете да изстине добре.
  4. В голяма купа райзбийте крема сиренето със захарта до гладък крем.
  5. В отделна купа разбийте течната сметана с ванилията до меки връхчета. С дървена лъжица или шпатула внимателно смесете двата крема и добавете натрошените бонбони.
  6. Изсипете полученият чийзкрем върху изстиналия блат. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за 6 часа или повече.
  7. В малък съд и на тих огън разтопяваме течния шоколад и след като изстине до телесна температура го изсипваме върху кейка както е във формата. Украсяваме с ядките и целите бонбони и връщаме в хладилника да се изстуди.
  8. След няколко часа внимателно отстраняваме ринга и хартията за печене.


















   Насладете му се....непременно:)!