неделя, 30 март 2014 г.

Бърза торта с маскарпоне




    Честита пролет, приятели!!! Реванширам се за дългото отсъствие с една много вкусна торта. Заредена съм с нови рецепти и ентусиазъм, но ме е налегнала пролетната умора. Така че ще се постарая да предложа бързи и зареждащи с витамини рецепти. Бъдете здрави и не прекалявайте с нищо!


   1 пакет и малко бисквити Пети бюр
   400 г маскарпоне
   400 г течна сладкарска сметана
   200 г пудра захар
   200 г шоколад
   150 г масло



   Подберете си тавичка - квадратна или правоъгълна. Подредете плътно на дъното бисквити, ако се наложи начупете ги.
   В една купа разбийте маскарпоне със 100 г пудра захар и в друга сметаната с останалата захар. Добавете сметаната при маскарпонето и разбъркайте леко с дървена лъжица или за кратко с миксера, така че да се получи хомогенна смес.
  Изсипете половината от крема върху бисквитите и подредете отгоре още един плътен пласт бисквити. Сега е ред на другата половина от крема. Завършете с пласт бисквити, но обърнати с лицето надолу.
   В малка тенджерка разтопете маслото и шоколада. Разбъркайте с тел, за да се получи хомогенна смес. Когато малко изстине и се сгъсти можете да разпределите шоколада върху бисквитите.
  Оставете една нощ в хладилника да стегне.
  Кремът, който ще получите е много лек и пухкав и шоколадът ще завърши чудесно изживяването!
  Да ви е сладко и пролетно!