понеделник, 21 юли 2014 г.

Руло Стефани


    Още една любима рецепта от детството. Винаги съм си умирала за руло Стефани! Намерих рецептата в един брой на GoodFood. Гоги му казва просто кюфте с моркови. Като го питаш какво иска казва или пиле с картофки или кюфте с моркови. Супата е задължителна, разбрали сме се вече, дори не си я поръчва. Та...рулото Стефани естествено върви много с картофено пюре, с гъбен бешамел или зеленчуково пюре (картофи, моркови и грах). Ето какви продукти са ви необходими:


1 кг кайма смес, от плешка
1 малка глава лук
1 връзка магданоз
4 яйца
1 голям морков
5-6 малки кисели краставички
1 ч.л. чубрица
1 щипка кимион
сол и черен пипер
2 топки моцарела



1. Започваме като омесваме каймата - добавяме 2 яйца, половин връзка ситно нарязан магданоз, лук, чубрица, кимион, сол и черен пипер. Омесваме добре и оставяме на хладно за няколко часа.


2. Сваряваме другите две яйца и моркова, но не напълно. Когато изстинат напълно ги обелваме и нарязваме на четвъртинки, а моркова на дебели ивици. Малките краставички оставям цели.


3. Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме един голям лист фолио с мазнина и разточваме каймата на голям правоъгълник с дебелина 1, 5 см. Започваме да редим яйцата, дебели ивици моркови и краставичките. Завиваме рулото с помощта на фолиото. Изтегляме фолиото и леко дооформяме. Прехвърляме в тавичка с малко вода и печем около час докато леко се зачерви.



4. Малко преди да е готово подреждаме дебели ивици моцарела отгоре и връщаме във фурната докато се разтопи. Поднасяме поръсено с магданоз. Аз винаги го сервирам цялото на масата за съботен или неделен обяд.

Бон апети!









4 коментара:

  1. А, и аз бих седнала до Гоги, Мише! Изглежда толкова апетитно, толкова леко това руло... спокойно май може човек да поеме две колелца, нали? ;)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, ако седнеш до Гоги, това е кюфте :)! Иначе аз си хапвам по 3 дебелички колелца плюс бира....разкош!

      Изтриване