събота, 14 декември 2013 г.

Джинджъри



    Освен тези сладки джинджъри, днес Ви представям чашите на Art.E. Откакто ги имам, сме почти неразделни....
     Джинджърите са много симпатични и зареждат с коледно настроение още докато месите тестото. Ароматът на подправките и коледния албум на Майкъл Бубле са истински антидепресант. Препоръчвам....горещо...

  • 75 г масло
  • 250 г брашно
  • 2 ч.л. настърган пресен джинджифил
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1 пръчица карамфил
  • 75 г кафява захар демерара
  • 1 с.л. меласа
  • 2 с.л. мед
  • 1 малко яйце, леко разбито

  Застелете 2 тави с хартия за печене. Сложете маслото, брашното и подправките в кухненския робот, включете и разбивайте докато станат на галета. Добавете захарта, меласата, меда и яйцето и разбивайте докато получите хомогенна смес. Омесете с ръце гладко тесто и го оставете в хладилника, завито с прозрачно фолио.
  Извадете след 30-40 мин и разточете тестото на дебелина около 3 мм. Аз нямам толкова голямо пространство и си вадя от тестото по малко. Изрежете с формички динджъри и внимателно пренесете върху хартията за печене.
  Сладките се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 мин или до златисто.
  След като се извадят от фурната, се оставят в тавата 5 мин. и се пренасят върху решетка. Можете да декорирате след като изстинат по ваш вкус. Аз съм използвала роял айсинг.





  Светли празници!
  

3 коментара:

  1. Готини джинджъри, яко чашки, въобще настроение и красота! Поздрав, Михаела!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Марта! Пожелавам ти много коледно настроение и вдъхновение! Поздрави!

      Изтриване
  2. Ехе,какви са сладурчета,Мише!Много хубава сряда ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване