петък, 20 септември 2013 г.

Крекери с пармезан




    Предлагам Ви едни чудесни крекери, които са приятна компания на салата капрезе, гръцка салата или бяло грозде. Разбира се с чаша студено бяло вино.....


   За 35-40 бр.

   75 г меко масло
   75 г пармезан
   1 ч.л. ким
   щипка сол
   125 г бяло брашно  
   1-2 ч.л. прясно мляко, ако е необходимо

   В купа разбиваме маслото и  пармезана с ким и щипка сол. Добавяме брашното и замесваме тесто. Ако е необходимо добавяме млякото. Завиваме във фолио и оставяме в хладилника да стегне.
  Разточваме и изрязваме кръгчета, които подреждаме в тави покрити с хартия за печене.
  Тестото е много меко и ако нямате формички за изрязване, с които не се налага да пипате с ръце, от време на време трябва да прибирате във фризера, за да стегне.
  Крекерите се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 мин или докато съвсем леко порозовеят в краищата.


 Насладете им се!

4 коментара:

  1. Чудесни крекери,Мише!
    Обичам такива "залъгалки" :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Дани! И аз обичам и съм си набелязала едни вкусниии....!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  2. Супер са, Мише!
    Идеално си ги изпекла!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване