четвъртък, 15 август 2013 г.

Паста карбонара с пиле и бекон




   Любов от първа вилица....Това е положението...паста и чийзкейк мога да ям всеки ден!
   Рецептата е страхотна! За база използвах Паста карбонара на Дона Хей.
   Да ви е сладко!

За 3-4 порции:
250 г паста /талиателе, фетучини, лингуини, спагети, папарделе/
1 ч.ч. течна сметана
1/2 ч.ч. настърган пармезан
2 жълтъка
сол и черен пипер
3 слайса бекон или панчета
3 пилешки бонфилета
чери домати
каперси

  Сварете пастата "ал денте" според указанията на опаковката. Отцедете я добре и върнете в тенджерата със съвсем малко вода. Поръсете със зехтин, объркайте внимателно и оставете на много намален или изключен котлон.
   В отделен съд сложете сметаната, пармезана и жълтъците. Подправете със сол и черен пипер. Загрейте на тих огън и бъркайте докато леко се сгъсти. Дръпнете от котлона и добавете сварената паста като бъркате внимателно!
   В керамичен или оребрен тиган изпечете за кратко бекона и след това пилето. Аз преди това слагам филетата върху хартия за печене поръсвам със сол и черен пипер, слагам отгоре другия край на хартията и леко ги начуквам /по Джейми Оливър/. Когато месото е готово и изстине малко се нарязва на ивици.
  Пастата се сервира с каперси, чери домати и пармезан.
  Семпло, италианско, непретенциозно и завладяващо ястие! И в живота това е, което ми харесва................


3 коментара:

  1. Мише, обожавам карбонара !
    Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, Пепи, благодаря ви :))))! Радвам се, че ви харесва! Пожелавам ви един
    много усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване