вторник, 16 юли 2013 г.

Палачинки





    Преди много години като младо момиче работих за кратко в един виенски салон. Тъй като нямах никакъв опит, единствената позиция подходяща за мен се оказа продавачка на щанда за вкъщи. Опаковах ръчно направени бонбони и всичко, което предлагаше салона. Но моята природа е такава, че бързо ми доскуча. Започнах да липсвам на щанда....Познайте къде бях? Дааа, в кухнята! Тъй като салонът беше голям и всичко си правеха сами, можете да се сетите, че вътре имаше много кухни и сладкарски цех. Странях от пицарите, защото се закачаха, а и не ми бяха интересни. Сладкарският цех беше далеч, за това моята цел бяха момичетата, които издаваха сладкарските поръчки. Шефовете ме глобяваха постоянно, но накрая се примириха с моя инат и сами ме пращаха да помагам, когато беше нужно. До ден днешен помня как се издаваха някои торти и пайове. Швейцарската палачинка също - сметана, шоколад, шоколадов сос и филирани бадеми. Сгъваше се на три. Едно от любимите ми занимания беше да правя палачинки. Оставяха ме на газовия котлон и се забавлявах. Никога не ми казаха рецептата, но аз открих най-сетне подобна. Когато търся нещо конкретно винаги поглеждам при Ева Тонева и знам, че ще е безпогрешно и по моя вкус.
  


225 г пресято брашно
500 мл прясно мляко
2 яйца
2 с.л. захар
2 с.л. олио
2 ванилии
щипка сол

Предлагам ви още един вариант:

200 г пресято брашно
500 мл прясно мляко
3 яйца
2 с.л. захар
2 1/2 с.л. олио

щипка сол

  Разбиваме яйцата със захарта. На тънка струя добавяме млякото с ванилията, като бъркаме бавно, за да не спаднат яйцата.
  Добавяме пресятото брашно със солта и бъркаме с дървена лъжица или с тел. Накрая добавяме олиото.
  Пържим на силен огън без мазнина.














Източник

 

8 коментара:

  1. Чудесни палачинки!
    И перфектно поднесени,Мише!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Я гледай ти от къде ти е започнала школовката значи.Страхотни палачинки,Мише!Хубава сряда пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, Роси, много ви благодаря! Да ви е все сладко!

    ОтговорИзтриване
  4. Красиво и апетитно вързопче!
    Мишел, чудесни са!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ина, благодаря ти! Много слънчеви дни и нови вдъхновения!

      Изтриване
  5. Чудни палачинки и красиво поднесени, Мишел! :)
    Обожавам палачинки във всичките им форми! :)
    Поводът да се отбия тук е една блогърска игра/предизвикателство, в която те номинирам да участваш, като за целта трябва да отговориш (ако желаеш) на моите 10 въпроса. Тук има малко повече подробности:
    http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/07/liebster-blog-award.html

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Светлана! Извинявам се, че закъснявам с отговора. Благодаря ти за милите думи!

      Изтриване
  6. Здравей Михаела, и аз те поздравявам за прекрасните палачинки и като цяло за прекрасното ти местенце! Аз също искам да те поканя да участваш в това предизвикателство, което ще ти помогне да увеличиш аудиторията си , а и да се забавляваш :) Ако проявиш интерес, погледни тук и виж своите въпроси - http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/07/blog-post.html
    Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване