четвъртък, 23 май 2013 г.

Мъфини с конфитюр от ягоди




    Вече си имам помощник! Моят син на цели 2 г. и 8 м. разби тестото с миксера. Постепенно навлиза в кухнята по един по-продуктивен начин.
    Тази рецепта използвам като база за най-различни мъфини. Можете да заместите сладкото и лимоновата кора с канела и стафиди или парченца шоколад.

3 яйца
150 г меко масло
150 г захар
150 г пресято самонабухващо брашно
кората от един лимон
конфитюр от ягоди


  Сложете в купа всички продукти без сладкото и лимоновата кора и разбийте първоначално на най-ниската степен, а след това на най-високата. Не разбивайте дълго! Добавете лимоновата кора и разбъркайте.
  Подредете хартиените форми за мъфини в гнезда на голяма форма. Намажете ги с масло и сложете 1 и 1/2 с.л. от сместа, 1 каф.л. сладко или конфитюр и отгоре още малко от сместа, колкото да покрие сладкото.
  Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
  Ще получите много пухкави мъфини, подходящи за закуска или компания за следобеден чай.
  Да ви е сладко!
   







2 коментара:

  1. Чудесни мъфини, Мише!
    И имаш страхотен помощник!
    Поздрави и хубав празник!

    ОтговорИзтриване