петък, 17 май 2013 г.

Бутер банички с домати, маслини, чушки и билки




    Нещо бързо, ако сте много гладни. Плънката използвам и за брускети. Много добре се комбинират със зелена салата или айрян.


1 пакет бутер тесто
2 средни домата
1 зелена чушка сервия
ситно нарязани маслини каламата или маслинова паста
сух босилек
свежа мащерка
сол


    Нарежете на ситно доматите /без сърцевината/, чушката и ги сложете в купа. Добавете маслините или маслиновата паста, подправките и струйка зехтин.
    Бутер тестото трябва да е напълно размразено. Разгънете го на плота и изрежете от него квадрати. В единия край сложете малко от плънката и затворете. Можете да направите борд, но не натискайте прекалено.
    Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна.
    Ухаят чудесно, но трябва да изчакате да изстинат!




   Да ви е сладко!





1 коментар:

  1. С бутер тесто винаги стават вкусни, хрупкави банички.
    Ще пробвам с тази плънка - ще ни допадне!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване