понеделник, 15 април 2013 г.

Любимата пилешка супа



   Имам няколко начина за притовяне на пилешка супа и искам да ви споделя всичките. Този път моята най-любима. Това е моята порция с опашчицата, която много обичам.


2 крилца и гръбчето на пиле или 1 бутче
1 малка глава лук
2 картофа
2 моркова
2 бульона
1 малка чушка сервия
1/2 кафяна чашка фиде
сол

200 мл пълномаслено кисело мляко
1 жълтък
магданоз



   Сваряваме месото като внимателно отделяме пяната. Добавяме бульоните /1 зеленчуков и 1 пилешки/, ситно нарязаните лук, морков и картоф, подправяме със сол, намаляваме котлона и затваряме капака на тенджерата. По преценка изваждаме месото, обезкостяваме и нарязваме на ситно.
   Когато зеленчуците се сварят добяваме фидето, месото и ситно нарязаната зелена чушка за 3-5 мин.
   В отделен малък съд загряваме киселото мляко с разбъркания в него жълтък. Важно е да не заври сместа и да бъркаме постоянно. Махаме от котлона и слагаме един черпак от бульона на супата в млечната смес, след това още един. Разбъркваме добре и изсипваме цялата течност към супата. Оставяме на слаб котлон още 3-5 минути и отстраняваме.
   Сервираме със ситно нарязан магданоз и хапваме с удоволствие.
   Моят малък син обожава тази супа. Първо се изяжда внимателно бульончето и след това всичко останало.

2 коментара:

  1. Мише, толкова е апетитна супата ти,
    че си сложих лигавче :)
    Няма начин малкият сладур да не я харесва!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Така е, не само че всеки си има различни начини на приготвяне на пилешка супа, но и всяка домакиня си има различни варианти!
    Този вариант е много апетитен, а и полезен за синчето.
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване