сряда, 27 март 2013 г.

Зелена яхния с киноа

Много приятно пролетно ястие сътворих вчера. Бях много вдъхновена от едно красиво вегетарианско бистро, където пекат невероятен хляб! Моята любима Деа реши да обядваме там, а аз силно притеснена как ще се нахраня, грабнах по пътя един сандвич с прошуто. И правилно постъпих. За мен всичко в менюто беше като предястие. Въпреки това много се впечатлих от предложенията, комбинациите на храни и заедно с обстановката и обслужването, мога да кажа, че прекарах приятно.






1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 морков
1 малка червена чушка
1 връзка спанак
100 г коприва
сол, червен пипер
2-3 с.л. киноа

Запържете ситно нарязаните пресен лук, чесън и морков или задушете. Посолете и подправете с 2 ч.л. червен пипер. Добавете 600 мл вода и ситно нарязаните коприва, спанак, червена чушка и киноата. Варете на тих огън не повече от 10 минути.
Можете да сервирате с кисело мляко, заквасена сметана или забулено яйце.

Бон апети!

2 коментара:

  1. Мише, обичам зелении с киноа :)
    И това яйце отгоре за разкош го прави
    още по-апетитно!
    поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани!
      Много приятно, наистина! Вярно, че бързо се огладнява, но какво пък, не е лошо да си доставяш такива удоволствия. Освен това е много полезно!

      Изтриване