събота, 23 март 2013 г.

Фритата със спанак, рикота и чери домати



   Предлагам ви едно много вкусно и бързо, пролетно ястие. Много ми е любимо и често го приготвям. Можете да замените рикота с каквото сирене пожелаете. Тази вечер аз сложих сирене и кашкавал. Резултатът е поразителен, заедно с микс от зелени салати. Чудесна бърза вечеря!
  На снимките ястието е с рикота.


За целта са ви необходими:

100 г спанак
300 г чери домати
пресен босилек 5-6 листа
1 глава лук
6 разбити яйца
зехтин, сол, черен пипер
100 г рикота

Запържваме или задушаваме лука в зехтина за 5-6 минути. Добавяме доматите за още една минута.
Махаме от огъня и добавяме спанака и босилека. Объркваме докато омекнат.
Прехвърляме в тавичка и добавяме парчета рикота.
Поръсваме яйцата със сол и пипер и разбъркваме. Изсипваме върху зеленчуците и печем 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.









Източник GoodFood

4 коментара:

  1. Много семпло и същевременно вкусно Мише! Това ще се пробва задължително!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусна и бърза запеканка!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, Ина, благодаря! Успешна седмица и на вас! Дано слънцето по-скоро се покаже!

    ОтговорИзтриване