неделя, 3 февруари 2013 г.

Най-крехките пържоли, задушени с червено вино












 Блогът на Лулу - something е един от най-любимите ми! Не само, че всяка рецепта е като разказ, ястията й са невероятно вкусни, но стилът й и фотографиите са приказни.
  Рецептата, която искам да ви представя е много лесна и може да бъде празнична с пълен успех.
  Пържолите са бавно печени, невероятно крехки и ароматни.












6 вратни пържоли без кост
/аз винаги искам да ми ги режат малко по-дебели, за да станат сочни/
3 скилидки чесън
30 г краве масло
70 мл червено вино
50 мл вода
сол
розмарин
кимион
меланж пипер


  Пържолите се запичат в сух тиган по 3 минути от всяка страна. Подредете в дъното на съд, посолете, натъркайте с чесън или го стиснете /можете да сложите в соса цели, небелени скилидки, които да стиснете в соса след като изпечете месото/ и поръсете с подправки. 






  Залейте с червеното вино и водата. Върху всяка пържола сложете парче масло. Плътно покриваме с фолио и печем на 160 градуса 1-1,5 часа /зависи от дебелината на пържолите/. Махнете фолиото и печете още 20 минути като поливате от време на време.


Бон апети!














8 коментара:

  1. Страшно апетитни са, Мише!
    Хубаво настроение през седмицата!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни, любими на моето семейство!Много ароматни!Прекрасни снимки, Мишел!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни пържолки, Michi! Много са съблазнителни и много сочни.
    Би ли казала на колко градуса ги печеш горе-долу?

    Поздрави, Michi и една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Дами, благодаря ви! Много се радвам, че ви харесват! Вени, пека около 1 час с фолиото на 160 градуса, ако са по-дебели може да им трябва малко повече.
    Хубава и слънчева седмица и на вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Мишел, много са апетитни! С гарнитура картофено пюре, отгоре с малко от сосчето ...:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дааа, Тилия и аз така ги обичам. Първият път направих грейви сос. Картофките са задължителни!
      За снимките обаче са без компания!

      Изтриване
  6. Тази рецепта видях преди време и от тогава така ги приготвям за празници. Невероятни стават. Наистина много крехки и вкусни.
    Валя Луканова

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни пържолки! Откакто открих тази рецепта все така ги приготвям.
    Илияна

    ОтговорИзтриване