четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Пиле фрикасе

Ето още една обичана рецепта. Участвах с нея в един конкурс за Детска кухня и снимката е направена от екипа на списание Моето дете. Приготвяла съм я с пуешко и заешко месо, и е все така сполучлива. Надявам се, скоро и аз да мога да ви показвам такива хубави снимки!









За целта са ви необходими:

300 г пилешко бутче
лук, зеленчуци по избор
1 зеленчуков бульон
сол
200 мл прясно мляко
50 мл течна сметана
250 мл от пилешкия бульон без зеленчуците
50 гр брашно
4 с.л. масло
пресен лимонов сок

1. Сварете бутчето като отстранявате пяната внимателно. Добавете ситно нарязания лук и зеленчуците, които предпочитате, бульона и подправете със сол. Направете супа в количество, което желаете.
2. Като поврат малко зеленчуците си отделете 200 мл от бульона.
3. В тиган на слаб огън разтопете маслото и добавете брашното. Разредете кашата с бульона като добавяте постепенно при непрекъснато бъркане. Следва млякото, което трябва да е студено, за да не стане сосът на бучки. Накрая идва ред на сметаната. Подправяме със сол и няколко капки лимон.
4. Добавете в топлия сос месо от пилешкото бутче.
Рецептата е за две порции и е подходяща за деца над 18 м.

Бон Апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар