понеделник, 14 януари 2013 г.

Крекери с мащерка




Рецептата е от GoodFood, на Илиан, който е кулинарен фотограф.

Необходими продукти:

300 г брашно
50 г меко масло
200 г сметана
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
20 г листа от мащерка и още за поръсване
семена нигела за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Смесете размекнатото на стайна температура масло със захарта, солта и брашното. Добавете сметаната, ситно нарязаната мащерка и белтъкът от яйцето и разбъркайте.
2. Замесете тесто, ако е необходимо добавете брашно или малко сметана, за да е меко и нелепкаво. С точилката разточете на 2-3 мм дебелина. Разбийте жълтъка и намажете тестото, поръсете със ситно нарязана мащерка и семената нигела.
3. С нож за пица нарежете на триъгълници и изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 15 минути, докато станат златисти с леко тъмни краища. Оставете ги да се охладят за 10 минути и сервирайте.

Аз не намерих семена нигела. Същия ден никъде нямаше и листа мащерка и съм използвала суха. Мисля, че можете да сложите каквото ви е по вкуса. Аз ще опитам и други варианти на тези вкусни крекери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар