четвъртък, 10 януари 2013 г.

Супа от тиква със салвия и сметана




Много интересна комбинация, която ме изненада приятно. Рецептата намерих в списание GoodFood.

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин
1/2 с.л. краве масло
1 глава лук, нарязана
1 с.л. нарязана салвия
700 г обелена и нарязана тиква
1/2 с.л. мед
750 мл зеленчуков бульон
1 ч.л. заквасена сметана при поднасяне на всяка порция
връзка нарязан див лук и черен пипер

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загрейте зехтина и сложете лука и салвията, запържете на умерен огън, докато омекне добре - около 15 минути. Добавете тиквата и я пържете 5 минути, като бъркате постоянно. Сложете меда и бульона и оставете на огъня докато тиквата омекне.
Оставете супата да изстине малко и пасирайте. Посолете на вкус, добавете маслото и малко вода или бульон ако ви се струва гъста. Поднесете със заквасена сметана, див лук и счукан черен пипер.




Няма коментари:

Публикуване на коментар