сряда, 23 януари 2013 г.

Пилешко руло с рикота, спанак и сушени домати





Тази чудесна рецепта стигна и до мен. Просто нямаше как да не опитам и останах доволна!
Моят вариант е без гъби и се надявам да ви допадне. Ани отново е подстрекател тук.
Ето и рецептата:

Необходими продукти за 2 рула:
 
1 пилешка пеперуда
6 слайса прошуто
2 големи връзки пресен спанак
1 връзка пресен лук
10 бр сушени мариновани домати
250 г сирене Рикота
100 г сирене Пармезан /Реджано/
черен пипер,
сол
зехтин

Начин на приготвяне:

Разрежете пеперудата покрай хрущяла по средата на две. От всяка една половина ще оформим две рула. Изтънете с помощта на нож двете пилешки филета, след което ги начукайте през кухненско прозрачно фолио. Намажете със зехтин и поръсете със сол и черен пипер.
Задушете лука и доматите за няколко минути. Махнете от огъня и добавете ситно нарязания спанак. Овкусете със сол и черен пипер. След като се охлади плънката добавете Рикота и Пармезан. Разбъркайте добре.
Вземете с лъжица от плънката и сложете в единия край на пилешкото филе. Завийте месото на руло. Сложете вертикално три слайса Прошуто на дъската, поставете пилешкото руло в основата им и навийте.
Загрейте малко зехтин в тиган на силен огън. Внимателно сложете рулата в тигана и запържете от всяка страна за минута. Обръщайте ги много внимателно! Прехвърлете в тава, постлана с хартия за печене, полейте със струйка зехтин и печете в предварително загрята фурна около 15 минути.



Източник: http://vkusnoteka.blogspot.com/2012/11/blog-post_17.html

2 коментара:

  1. Чудесно!Само да кажа, че може и с извара, за тези които нямат рикота !Поздравления, снимките са прелестни!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня, извинявай, че се забавих с публикуването на твоя коментар! Разбира се и аз заменям понякога рикотата с извара в различни рецепти! Благодаря ти, мила!

    ОтговорИзтриване