четвъртък, 31 януари 2013 г.

Пълнозърнести макарони на фурна






Детство мое....!Нищо вече не е е същото, но рецептите остават! Много уютно ми става...Детските книжки от моето време, детските сервизи, рецептите на мама. Радостното е, че с малкия живея второ детство....!


Необходими продукти:

400 пълнозърнести пенне ригатте
400 г сирене
180 г кафява захар
50 г масло
6 яйца
500 прясно мляко 2%
2 ванилии

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните по указанието на опаковката. Изцеждаме и слагаме малко от маслото.
Изсипваме в правоъгълна или кръгла намаслена тава. Слагаме захарта без 6 с.л. и натрошеното сирене. Объркваме всичко добре.
Разбиваме яйцата с останалата захар и поливаме макароните. Заливаме след това с млякото, в което сме разтворили ванилията. Нареждаме отгоре тънки резенчета масло и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна. Сместа не трябва да стига до ръба на тавата, за това може да ви остане малко от млякото!

Хубаво е....

2 коментара:

  1. Така е - нищо не е същото, но вкусните и изпитани рецепти остават и се препредават в поколенията!
    Апетитни макарони!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тилия! Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване