вторник, 1 януари 2013 г.

Мъфини лайм и кокос с глазура


Намерих тази рецепта в една от книгите на издателство Hamlyn. Комбинацията от лайм, кокос и глазура от крема сирене и сметана звучи обещаващо и се оказа завладяваща много фино сетивата. Ще се убедите, че не само шоколадовите сладкиши си заслужават вниманието, а и ще се разнообразите след канеления вкус на Коледните празници.
Ето и рецептата:



Необходими продукти:
175 г пресято брашно
125 г захар
50 г кокосови стърготини
щипка сол
125 мл кокосово мляко
125 кокосово масло
2 леко разбити яйца

За глазурата:
250 г крем сирене
/аз имах само 175 г и добавих 75 г заквасена сметана/
50 г меко краве масло
150 г пресята пудра захар
2 ч.л. настъргана кора от лайм
2 ч.л. сок от лайм




Начин на приготвяне:

1. В купа разбъркваме пресятото брашно със захарта, кокосовите стърготини и щипка сол. Правим кладенче в средата и в него изсипваме кокосовото мляко, кокосовото масло и двете яйца. Разбъркваме добре.
2. Изсипваме сместа в намазнени формички за мъфини - до половината на чашката. Поставяме формичките в тавичка или силиконова форма за мъфини. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 15 минути или до златисто.
3. Докато изстиват извън голямата форма, приготвяме глазурата. Разбиваме с миксер крема сиренето, заквасената сметана, маслото, сока и кората от лайм. Когато мъфините са напълно изстинали слагаме глазурата с помощта на пош. Украсяваме с настъргана кора от лайм и кокосови стърготини.

Виждате, че е лесно! Поглезете се с тези мъфини преди разтоварващите диети.
А аз от сега нататък ще публикувам все по-рядко десерти!










2 коментара:

  1. Мише, трябваше да ги снимаш, опаковани с целофана в чинията, бяха толкова красиви. Да ти призная аз по принцип не обичам мъфини. Но тези са наистина разкошни. Много нежни на вкус, леки, с лимоново-кокосов вкус и много вкусна глазура! Трудно се въздържа човек, чудя се къде да ги скрия от себе си :))

    ОтговорИзтриване