събота, 15 декември 2012 г.

Хусарски понички








Необходими продукти:

225 г брашно от спелта тип 630 на Алнатура
50 г тръстикова захар
1/2 ванилова пръчка (сърцевината)
1/2 лимон (кората му)
1 яйце
130 г кокосово масло
100 г сладко от малина или горски плодове


Начин на приготвяне:

1. Омесете брашното, захарта, ванилията, лимонената кора, яйцето и маслото до тесто. Оформете топка, увийте я в найлоново фолио и оставете на хладно за час.
2. Затоплете печката до 180 градуса. Оформете от тестото топки с големина на орех и ги поставете в тавичка, покрита с хартия за печене. С дръжката на лъжица издълбайте във всяка сладка вдлъбнатина и я запълнете след това със сладкото.
3. Печете сладките 15 минути до получаване на светлокафява коричка. Когато изстинат ги поръсете с пудра захар и доукрасете.

Невероятно вкусни са! Рецептата е на Алнатура, но аз леко я промених.

Няма коментари:

Публикуване на коментар