четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Домашно песто дженовезе

 


Необходими продукти:

2-3 с.л. кедрово семе /орехови ядки, слънчогледово семе/
10 листенца пресен босилек /1 ч.л. сух босилек/
30-40 г пармезан
1 скилидка чесън
6 с.л. зехтин /50-60 мл/
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Размесваме всичко съставки без зехтина в хаванче. Когато се получи гъста каша, наливаме зехтина. Разбъркваме добре.
Настъргваме 30-40 г пармезан, поръсваме с него пестото, доливаме още малко зехтин.

по Иван Звездев





2 коментара:

  1. Обичам домашно песто!
    И сега ме чака една рукола :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, мен ме чака още малко Капрезе и чаша бяло вино! Поздрави и наздраве!

    ОтговорИзтриване