вторник, 6 ноември 2012 г.

Тиквеник с орехи, стафиди и сушени кайсии




Всички можем да правим тиквеник, за това ще ви споделя само как приготвям плънката.
1. Задушавам почистената и настъргана тиква за 2-3 минути /1-1,2 кг./.
2. Добавям 150 г орехи, 100 г стафиди, 100 г сушени кайсии, нарязани на малки кубчета, 1-2 ч.л. канела, кафява захар /3-4 с.л./, ванилена захар и като дръпна от котлона - ванилия. Слагам 2-3 капки лимонов сок и разбърквам добре.
3. Всяка кора мажа с разтопено масло и олио. Едно руло представлява две кори и плънка.
4. Пека на предварително загрята фурна на 200 градуса и малко преди да е готов наръсвам щедро пудра захар, напръсквам с вода и връщам във фурната на по-високо ниво, за да се карамелизира леко захарта.







2 коментара:

  1. Мишел, изглежда чудесно!
    И толкова майсторски си го навила!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване