понеделник, 26 ноември 2012 г.

Пилешко руло със зеленчуци, сирена и зелени маслини

Оригиналната рецепта от книгата на Карла Капалбо е с пуешки гърди, но с пиле също става много апетитно.



 

  Необходими продукти:


4 бр. пилешки гърди или 2 бр. пеперуди, почистени от кости, кожа или мазнина
1 морков, нарязан на малки пръчици 1,5-2 см
1 средна тиквичка, нарязана на пръчици 1,5-2 см
3 топени сиренца Бейбибел или 60 г
2 средички на тънки филийки бял хляб, накиснати в малко прясно мляко
10 зелени маслини, нарязани на дребно
1 скилидка чесън /отстранявайте кълна вътре/
60 г ситно нарязан пресен магданоз
60 г ситно нарязан пресен босилек
1 яйце
1/8 настъргана лимонова кора
30 г настърган пармезан /Пармиджано Реджано/
сол и пипер на вкус
250 мл пилешки бульон
1 лимон, нарязан на дебели резени


Начин на приготвяне:

1. Започваме с обработка на месото. Ако сте купили пилешки пеперуди, ги разделете на две. Така ще получите 4 филета. Измийте месото. Разрежете всяко филе по следния начин, без да стигате до края, за да получите едно по-тънко голямо парче:





2. Сега начукайте месото, докато стане тънко, но без да се къса.
3. Загрейте фурната на 200 градуса. Морковите и тиквичките сложете за 2 минути във вряща вода. Изцедете в гевгир. Добавете топеното сирене, нарязано на същите пръчици. Карла използва шунка.
4. В купа намачкайте хляба, прибавете маслините, чесъна, билките, яйцето, лимоновата кора и пармезана.
5. Вземете всяко филе и разпределете от хлебната смес без да стигате до края. Отгоре разпределете зеленчуковия микс. Завъртете на руло.



6. Загрейте зехтина в тавата. Сложете рулото и облейте от всички страни. Извадете от фурната тавата и добавете бульона. Подредете лимоновите резени около месото. Покрийте и върнете във фуната.





7. След 15 минути, открийте тавата, махнете лимоните и полейте рулото. Продължете готвенето без да покривате за 20 мин за пилешко и 25-30 мин за пуешко. Поливайте със сосчето периодично.
Оставете рулото да почине поне 10 минути преди да режете. Можете да добавите масло в бульона след като извадите от фурната. Сервирайте като полеете филийките със сос. Можете да сервирате и студено като предястие. Тогава режете филийките непосредствено преди сервиране и не поливайте със сос.



 
The complete book of Italian cooking - Carla Capalbo
  

    
    
  

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар