събота, 10 ноември 2012 г.

Пилешка супа със спанак и застройка









Необходими продукти:

1 пилешко бутче
4-5 връзки спанак
1 морков
1 малка глава лук
1 био пилешки бульон Алнатура
4 с.л. дребна паста, ориз или фиде
1 жълтък
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. заквасена сметана, по желание при сервиране

Начин на приготвяне:

Измийте месото и сложете да поври в тенджера на котлона като отстранявате внимателно пяната. Добавете ситно нарязаните лук и морков, посолете леко и сложете кубчето бульон. Когато поомекнат зеленчуците, извадете бутчето и нарежете на дребно месото. Оставете на страна. В бульона добавете ситно нарязания спанак и намалете котлона на 2 /от 9/. Върнете месото обратно. Сега можете да застроите супата със киселото мляко и добавения в него жълтък. Превключете на 4 и бъркайте 10 минути. Сложете фидето или пастата за указаното време /обикновено 3 мин, това значи на 7-мата минута от застройката/.
Сервирайте със ситно нарязан магданоз и заквасена сметана. Ако предлагате супата на бебе или малко дете, нека да се приготви непосредствено преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар