понеделник, 5 ноември 2012 г.

Пилешки гърди в хрупкави трохи, с плънка от песто и моцарела
Необходими продукти

2 парчета пилешки гърди, разполовени
125 г моцарела
домашно песто за плънката
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
брашно
средата на 5-6 филии хляб

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата с тел и добавете прясното мляко. В голяма чиния изсипете брашно и в още една натрошете на трохи хляба.
2. Една от тайните да стане крехко месото е да не го готвите директно извадено от хладилника. Но това не важи за рибата. И така, измиваме филетата и с много тънък и дълъг нож внимателно правим разрези, така че да се получи джоб. Това става лесно ако цялото парче месо се държи в ръка между дланта и палеца, така че да следите движението на ножа. Сега можете да включите фурната да загрява на 200 градуса или 180 с обдухване. С малка лъжичка пълним джобчето с песто и тънки филийки моцарела. След това овалваме филето в брашно, потапяме в яйцата с млякото и накрая в трохите. Слагаме го в тава покрита с хартия за печене и поръсваме щедро със зехтин. Това се повтаря с другите филета. Тази технология за паниране знам от моята приятелка Ани Шакарян и обичам да я прилагам, защото се получава изключително вкусно пиле!!!
3. Сложете тавата с филетата във фурната и печете докато порозовее коричката. Поднесете веднага със свежа сезонна салата! Не забравяйте изстуденото бяло вино!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар